Tuinhuizen in Meise

Wil jij graag een tuinhuis of blokhut in Meise kopen? Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt om tot een goede beslissing te komen. Weet je al wat je wilt? Vraag offertes aan van aannemers uit jouw regio en vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut!

Bloempotten, een grasmaaier, tuinstoelen, de parasol en de barbecue. Tegenwoordig hebben we heel wat spullen die buiten horen, maar we wel ergens kwijt moeten. Hiervoor is een tuinhuis perfect. Dit hoeft geen lelijk hutje te zijn, maar kan met een mooi design je groene tuin vervolledigen en zelfs een extra terras creëren.

Ben jij van plan om in Meise een te kopen of zelf te bouwen? Dan zijn er heel wat aspecten waar je rekening met dient te houden. Om te beginnen moet je nadenken over de bouwstijl, welk soort dak, en welk materiaal je wil gebruiken.

Alle informatie op deze pagina

tuinhuizen Antwerpen

Verschil met een blokhut?

Denk je eraan om een tuinhuis te zetten in Meise? Wanneer je informatie opzoekt, kom je al gauw terecht bij zowel tuinhuizen als blokhutten. Er is echter wel degelijk een verschil tussen de twee, al weten veel mensen niet precies wat. Hier het onderscheid even op een rijtje.

Technisch gezien is een blokhut opgebouwd uit gestapelde massieve houten balken. Dit zie je aan de hoeken, waar de balken een beetje uitsteken. Meestal steekt het dak evenzeer een beetje uit. Blokhutten zijn over het algemeen goed geïsoleerd. De stijl is eerder stevig en traditioneel. Denk maar aan de blokhutten in de bossen in Canada, Amerika en Scandinavische landen.

Een tuinhuis daarentegen wordt gebouwd uit een houtskelet, of stapelbouw. Hier zie je in de hoeken geen balken uitsteken, de muur bestaat uit planchetten. Bovendien is het meestal ook wat kleiner, bedoeld om mooi in jouw tuin in Meise te passen.

Blokhut of tuinhuis bekijk welke producten er in het arsenaal zijn.

tuinhuis plaatsen

Welke oppervlakte kiezen?

De grootte van je tuinhuis is allereerst afhankelijk van waar je huis staat of waar je het gaat bouwen. In de meeste gevallen is er geen bouwvergunning nodig voor losstaande bijgebouwen in de tuin. Er zijn wel enkele punten waarop je moet letten:
 • Je mag niet hoger bouwen dan 3,5 meter
 • Je mag maximaal 30 meter van je woning bouwen
 • Je mag bouwen tegen een bestaande scheidingsmuur (als je deze niet wijzigt)
 • In een achtertuin is het aangeraden 1 meter van de perceelgrens te blijven
 • In een zijtuin is het aangeraden 3 meter van de perceelgrens te blijven
 • Per woning mag je 40m² besteden aan vrijstaande bijgebouwen
Ten tweede is het doel bepalend voor de grootte. Heb je een garage, maar wil je gewoon wat extra opbergruimte? Dan zal je wellicht opteren voor een kleiner formaat. Je kan een ontwerp op maat laten maken.

Waarom kiezen voor een tuinhuis in Meise

Een tuinhuis is handig om tuinspullen en -gereedschap in op te bergen en wanneer en met een luifel de ideale plaats om een beschut terras te maken.

tuinberging
Handige opbergplek

Met een tuinhuis staat jouw tuingereedschap droog

Creëer een mooi terras

Kies voor een blokhut met luifel en creëer een extra zitje in jouw tuin

tuinhuis
Meer plezier van buiten

Dankzij een tuinhuis geniet je meer van jouw mooie tuin

snelle bezorging
Snelle levering

Een snelle gratis levering van alle tuinhuizen en blokhutten

Tuinhuizen geleverd in Meise
Tevreden klanten
Tuinhuizen in het assortiment
Tuinhuizen op maat gemaakt

Welke stijl tuinhuizen en blokhutten zijn er?

Huisje, tuintje, boompje, tuinhuisje. Wie vandaag bouwt, wil dat alles goed bij elkaar past. Met andere woorden: het moet passen in het geheel, en dus aansluiten bij de bouwstijl van je huis. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden. Een puntig, hoog of plat dak? Eerder strak, of liever landelijk met veel details? Je wilt iets kopen dat bij je past. Daarom is het essentieel op de hoogte te zijn van de opties op de markt. Lees hieronder meer over moderne en cottage tuinhuizen.
modern tuinhuis

Modern tuinhuis

Strakke lijnen en een minimalistische design, daar houdt de hippe tuinliefhebber in Meise van. In combinatie met kwalitatief materiaal kan je kiezen voor een modern en duurzaam model. Deze ontwerpen zijn meestal clean, strak en functioneel. Zo zijn er voorbeelden met strakke lattenwerk dat er eenvoudig maar ook stijlvol uitziet, of vierkante, kubusvormige tuinhuizen met veel glas waar je ook de strakke stijl in herkent. De patio, ofwel een model met overdekking, kan evenzeer in hedendaagse jasje worden gestoken. Benieuwd naar de keuze die er voor jou is? Laat je verrassen en/of inspireren door de ruime selectie aan producten.

Cottage tuinhuizen

Fan van de Engelse cottagestijl? Dan spreekt een cottage tuinhuis je wellicht meer aan. Deze bouwstijl ontstond in de 19de eeuw in Engeland, uit een traditie van vakmanschap en handwerk. Met deze landelijke tuinhuizen droom je weg over een charmant leven op het platteland. Deze stijl past in elke landelijke tuin in Meise. De modellen zijn meestal gebouwd uit stevig eikenhout en hebben meer details dan de hedendaagse alternatieven. Denk maar aan ramen met kleine venstertjes. Typisch voor deze tuinhuizen is een 42° dak. Dit vereist opnieuw vakmanschap en expertise, en laat je dus best uitvoeren door specialisten.

Kies een tuinhuis

Groot gamma aan tuinhuizen en blokhutten!

Niet in het zicht

Houd de kruiwagens, grasmaaiers, etc uit zicht!

Ideale opbergplek

Eindelijk een plek om al het tuingereedschap op te bergen.

"Geniet meer van jouw tuin met een tuinhuis!"

Tuinhuis met luifel

Creëer een heerlijk overdekt zitje of terras in jouw tuin!

Garage of Carport

Een droge auto dankzij een tuinhuis met carport of garage.

Tevreden klanten

Klanten zijn doorgaans erg tevreden over onze service!

Soorten tuinhuizen

Hierboven werden de kenmerken van moderne en cottage tuinhuizen al beschreven, maar er is meer dan dat. Vandaag kies je een tuinhuis zoals je voor kleren shopt: het moet niet alleen functioneel zijn, maar ook goed passen bij de rest van je outfit. Bovendien staat de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal ook centraal, en kan je kiezen voor onderhoudsarme opties. Een model uit kunststof, metaal of hout heeft telkens andere eigenschappen en voordelen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een overkapping te plaatsen. Voor elk wat wils.

Tuinhuis met overkapping

Heel wat mensen kiezen voor een model met overkapping. Dit combineert het gemak van een extra opbergruimte én de mogelijkheid om te genieten van een extra terrasje. Lange, zomeravonden gezellig doorbrengen onder de luifel kan dus best. De overkapping biedt trouwens niet alleen meer zitplaats, maar ook een bescherming tegen te veel zon, regen of vallende bladeren. Je kan de afmetingen van de overkapping zelf kiezen, alsook het materiaal. Je hebt zowel moderne als landelijke tuinhuizen met overkapping.

Tuinhuis met carport

Je kostbare wagen veilig kunnen parkeren is een must. Niet alle huizen zijn voorzien van een garage. Hierdoor opteren sommigen ervoor om een garage, een carport of een tuinhuis met carport te laten bouwen. Meestal zie je deze constructies in robuust hout, al dan niet met eikenhout in de afwerking, maar er zijn zeker uitzonderingen mogelijk. Zo kan een hedendaags model met carport ook gemaakt worden van bijvoorbeeld aluminium. Een stevig, groot ontwerp kan zelfs als volwaardige garage dienen.

tuinhuis met veranda

Tuinhuis met veranda

Een veranda en tuinhuis hebben verschillende doelen. Een veranda wordt vooral gebruikt om van binnen van de buitenwereld te genieten. Een tuinhuis daarentegen is doorgaans een opslagplaats van tuinspullen. Een tuinhuis mét veranda kan twee op een stijlvolle manier combineren. Dit is handig voor wie geen ruimte heeft voor woonuitbreiding, maar wel ruimte in de tuin overheeft. Je kan kiezen voor een traditionele, landelijke look, of op zoek gaan naar een hedendaagse, modern exemplaar. Het leuke is dat wanneer het buiten stormt, je in een veranda lekker droog binnen zit.

Hoektuinhuis

Een hoektuinhuis of hoekblokhut zijn ideaal voor wie de ruimte in zijn tuin in Meise optimaal wil benutten. Dit model is namelijk ontworpen om in een hoek van je tuin te zetten. Over het algemeen zijn hoektuinhuizen eerder landelijk van stijl, met hun vijf hoeken, een piramidedak en kleine vensters. Al zijn er natuurlijk ook moderne alternatieven op de markt te vinden. Opnieuw is er de mogelijkheid om een luifel te plaatsen en zo extra ruimte te creëren. Bang dat dit model niet goed in jouw tuin past? Geen nood, je kan altijd een ontwerp op maat laten maken.

Prieel

Een plaats waar je heerlijk kan genieten van de zomer, maar ook in de winter kan vertoeven: dat is een prieel. Het is een absolute meerwaarde in je tuin. De benaming wijst naar het Engelse concept ‘gazebo’. Dat betekent een losstaande overkapping die je vaak ziet in romantische Engelse tuinen en parken. Het heeft een elegante uitstraling, veelal met een zeshoekig of achthoekig ontwerp. Het dak kan zowel open als gesloten zijn. Soms is het dak gedeeltelijk open, en groeit er klimop over. Met een prieel kan je dus alle kanten uit. Meestal heeft het een hellend puntdak in plaats van een plat dak. Je kan er genieten van de zon, barbecuen, of zelfse een jaccuzi installeren. Het grootste voordeel van een prieel is dat je beschut zit, maar toch middenin je tuin.

Chalet

Een chalet heeft een bijzonder gezellig uiterlijk. In een mooie houten chalet kan je middenin je tuin genieten van de rust. Je kan er de vogeltjes horen fluiten, de regen tegen de ramen horen klateren en een boek lezen. Leuk voor tijdens de zomer, want je kan op vakantie naar je eigen tuin. Ook in de winter is een chalet gezellig. Je kan de praktische aspecten van een tuinhuis erin integreren, en er ook tuinmateriaal en fietsen plaatsen.
tuinhuis met garage

Tuinhuis met garage

Ben je op zoek naar het gemak van een tuinhuis met carport, maar wil je ook een plek die jouw auto meer bescherming biedt? Er zijn verschillende mogelijkheden voor houten tuinhuizen met een garage. Een tuinhuis met garage kan een plat dak, zadeldak of andere dakvorm hebben en is zowel standaard als op maat te maken. Het gemakkelijke van de grote garagedeur is dat grotere vervoersmiddelen (auto, motor, elektrische fiets, zitmaaier en scooter) snel in en uit kunnen en droog staan. Een tuinhuis met garage is echt een aanwinst voor jouw huis in Meise.

poolhouse

Poolhouse

Met een poolhouse in Meise creëer je niet alleen meerwaarde aan de woning ook jouw buitenbeleving wordt anders. In een poolhouse kan je een fantastisch lounge maken, een wellness of een bar. Daarnaast kan je er natuurlijk de nodige materialen in opslaan zodat jouw tuin opgeruimd en netjes is. Poolhouses zijn vaak modern van uiterlijk, maar er zijn ook landelijke soorten op de markt. Laat je een poolhouse op maat maken? Dan kan je deze aanpassen aan de stijl van jouw tuin of huis. Benieuwd naar de prijzen en opties? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Kunststof, metalen of houten tuinhuis?

Bezint eer ge begint. Deze volkswijsheid komt goed van pas voor iedereen die wat van plan is te zetten. Wanneer je eindelijk besloten hebt welke stijl en soort je verkiest, dringt de vraag zich op in wat voor materiaal het precies gemaakt moet worden. Hier worden drie materialen kort besproken: kunststof, metaal en hout.

Een exemplaar uit kunststof kan je volledig recycleren. Het materiaal, meestal polyethyleen, is licht, en het monteren ervan kinderspel. Het is een goed alternatief voor hout. Bovendien zijn de prijzen lager en vraagt kunststof weinig onderhoud.

Een metalen tuinhuis klinkt gek maar is eigenlijk zeer praktisch. De prijs is lager en het materiaal sterk en stevig, en het roest overigens niet. Een strak design past erg goed bij metaal.

Het meest gebruikte materiaal blijft toch hout. Belangrijk hierbij is dat het gekozen hout tegen temperatuurschommelingen en vocht kan. Thermohout (thermisch gehard hout) is populair. Het is gemaakt van Europese naaldbomen. Een mooie optie voor wie een duurzaam, ecologisch en toch goedkoop model wil kopen.

houten tuinhuizen Antwerpen

Welke daktypen zijn er?

Tuinhuizen zijn er in allerlei maten en soorten. In metaal, hout, kunststof, met overkapping, carport of garage. Als je eenmaal al deze beslissingen hebt genomen, komt het ontwerp er ook nog bij kijken. De stijl wordt doorgetrokken tot in de kleinste details, zoals het dak. Wil je een plat dak, of liever een puntdak? Er bestaan heel wat verschillende soorten daktypen. Heb je al nagedacht wat voor soort dak je wilt in Meise? Er zijn een aantal opties:
 • Kapschuur is een laag maar geen plat dak. Het heeft een hoge nok en een stoer uiterlijk.
 • Een lessenaarsdak is eenvoudig, het bestaat uit één dakvlak. Het is niet plat maar hellend.
 • Een zadeldak is de klassieker. Hierbij heb je twee dakvlakken die elkaar bij de nok raken, en schuin naar beneden gaan.
 • Bij een schilddak heb je dan weer vier dakzijden, deze lopen allemaal schuin naar beneden af. Het voordeel hiervan is dat sneeuw en regen gemakkelijk afvloeien.
 • Een wolfsdak combineert eigenschappen van een zadeldak en schilddak. Het heeft schuine dakvlakken aan de korte zijden van het dak. Het is charmant en past bij de landelijke stijl.
 • Natuurlijk kan je ook simpelweg kiezen voor een plat dak.

Kapschuur

Een kapschuur dak geeft je tuin in Meise een stoere look, maar behoudt ook de landelijke touch. Het heeft een hoge nok, waardoor je het gevoel hebt meer ruimte te hebben dan bij een plat dak. De achterzijde is lager en korter dan de voorzijde. Een kapschuur is het meest voorkomende type dak in België en Nederland, omwille van de eenvoud. Een traditionele blokhut uit hout heeft doorgaans een kapschuurdak.

Zadeldak

Net zoals een kapschuur is een zadeldak ook een typisch daktype. Het is een klassieker omdat het bij verschillende bouwstijlen mooi gaat. De twee dakvlakken raken elkaar in de nok, ze maken samen een omgekeerde V en gaan schuin naar beneden. In principe kan je het dak zo steil maken als je wilt, naargelang hoe hoog je de nok wilt. Hoe hoger, hoe meer ruimte je creëert. Verder heb je dakgoten nodig bij dit soort dak. Aan elke kant één.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Er zijn ontzettend veel verschillen en mogelijkheden wat betreft tuinhuizen. Die verscheidenheid weerspiegelt zich in de prijzen. Een klein model, bedoeld om wat tuingerief op te bergen, kan je voor een lage prijs op de kop tikken. Wil je veel ruimte en een luifel, dan betaal je meer. Naast de grootte bepaalt ook de kwaliteit van het materiaal de prijs. Een model uit kunststof is het meest goedkope. Dit kan je kopen vanaf €500,- terwijl de prijs van een metalen exemplaar eerder tussen de €1500,- en €5.000,- ligt. De prijs van houten tuinhuizen begint ook bij ongeveer €500,- maar kan hoog oplopen.

tuinhuis prijzen

Zelf tuinhuis bouwen of plaatsen?

Ben je een handige Harry en wil je liever zelf je handen uit de mouwen steken? Dat kan, het is bovendien ook een goedkope optie. Je kan een zelfbouwpakket kopen en zelf alles in elkaar steken. Dit is niet veel moeilijker dan de gemiddelde Ikea kast. Je vijst alles netjes in elkaar. Sommige zelfbouwpakketten werken zelfs met een gerieflijk kliksysteem. Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Een fundering is noodzakelijk, en als je met hout werkt mag je zeker geen beits en houtverf vergeten. Het is ook aangeraden om een dakgoot te plaatsen, tenzij je een plat dak hebt natuurlijk. Niet iedereen is een handige Harry, wil jij liever dat een aannemer een tuinhuis of blokhut voor jou in Meise plaatst? Vergelijk via ons offertesysteem eenvoudig offertes van (max 3) aannemers in jouw regio.

Wat zeggen onze klanten?

Onze klanten zijn tevreden en willen ook graag dat jij dat hoort...​

Nadine Berger
Nadine Berger
Gekocht: tuinhuis met luifel

Ik was al een tijdje op zoek naar een blokhut voor in de tuin van ons nieuwe huis in Meise. Heel fijn dat we straks een plek hebben waar we droog kunnen zitten en een plek hebben om de tuinspullen in op te bergen.

Pascal Maes
Pascal Maes
Gekocht: moderne exclusieve blokhut

Dankzij de goede informatie op de website kwam ik erachter waar mijn behoefte lag en voor welke blokhut ik het beste kon kiezen. Gekozen voor een blokhut die bij de stijl van mijn woning in Meise past.

Robert Janssen
Robert Janssen
Gekocht: blokhut met carport

Bij de buren heb ik het idee afgekeken om een tuinhuis met carport te maken. Online gekeken en via deze website een mooie deal tegengekomen. Alles was binnen een week gratis geleverd in Meise!

Carmen Haas
Carmen Haas
Gekocht: cottage-stijl tuinhuis

Pas nadat ik de overstap van een appartement naar woning met tuin maakte leerde ik alle in’s and outs in de wereld van tuinhuizen en blokhutten. Mijn cottage style tuinhuis is fantastisch mooi!

Over ons

Wood2build.be speelt in op de behoefte van steeds meer tuineigenaren naar een tuinhuis of blokhut. Wij hebben onze website opgezet om deze mensen te informeren. Daarnaast hebben wij ons, via een affiliatenetwerk, aangesloten bij één of meerdere partijen die tuinhuizen en blokhutten leveren.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud en prijsinformatie van desbetreffende derde websites.

Handige links